Warm en dichtbij.

 

Angelique Kansouh

Moet je voor goede arbeidsvoorwaarden onderhandelen?
Hoezo gaat dat niet vanzelf?


Ik ben Angelique Kansouh en ondersteun jullie vakbondsbestuurder Marianne Wendt, zowel bij de Belastingdienst als voor de cao Rijk. Heb jij vragen over arbeidsvoorwaarden of het nut van een lidmaatschap bij een vakbond, dan kom je vaak bij mij terecht. Want waarom lid zijn van een vakbond? Ten eerste omdat je niet alles in je uppie kan. En ten tweede omdat het behartigen van belangen hét vakgebied is van je vakbond. Dit is geen eenrichtingsverkeer. Want leden zijn voor een vakbond onmisbaar. En een vakbond is voor leden onmisbaar. Hoe knoop je dat tussen de oren van mensen? Dat is razend ingewikkeld. Grove schendingen van arbeidsrecht liggen gelukkig ver achter ons. Het ´verdwijnen´ van vakbondsleiders, zoals in andere landen nog gebeurt, is bij ons nieuws. Nieuws waarbij je je realiseert hoe belangrijk vakbondswerk is. Natuurlijk zijn er geluiden als `ik wil best solidair zijn, zolang ik er maar per saldo positief uitspring´. Toch is dit gelukkig geen collectief geluid. Wij als vakbond moeten de juiste noemer weten te vinden: het gedachtegoed van de vakbond … de ziel. Dat is geen hit en run.

Chris Regtop

Een vakbond met zesduizend leden. Vanaf het moment dat ze lid worden tot aan hun pensioen, en zelfs daarna als ze ervoor kiezen om lid te worden van de VPF, zetten we ons voor hen in. Daar komt nogal wat bij kijken en met plezier draag ik daar mijn steentje aan bij.

Door het opzetten van een vernieuwde ledenadministratie hebben we een beter beeld van onze leden en op welke manier ze zich voor de vakbond inzetten. Door hier MijnNCF aan toe te voegen, kunnen we onze leden nog beter en gerichter actuele en handige informatie bieden.
Naast mijn functie als hoofdredacteur voor ons vakbondsblad verzorg ik de opmaak van bijna alle uitgaande communicatie, bewaak ik onze huisstijl en draag ik bij aan de productie van informatiefilmpjes.

Marianne Wendt

Spreekt het beleid van de belastingdienst je niet aan? Of vind je dat het management niet goed omgaat met de medewerkers? Of word je horendol van alle organisatieveranderingen die geen duidelijke verbeteringen opleveren?

Indien je dit in je eentje wilt veranderen dan loopt je aan tegen onwillige management, bureaucratie en als je niet oppast een exitgesprek. Maar indien je samen met een heleboel andere collega’s aandringt op veranderingen dan krijg je wel gehoor. Dat is wat ik doe. Ik organiseer dat een grote groep belastingdienstmedewerkers zich verenigingen in een standpunt waarmee ik werk en omstandigheden verbeter. Het standpunt van één persoon is makkelijk te negeren, maar het standpunt van een hele grote groep medewerkers vindt meestal wel gehoor. En mocht de dienstleiding hier niet naar luisteren, dan kunnen we dit nog afdwingen via juridische procedures of collectieve acties. Ook die organiseer ik indien dit nodig is.

Rosanna van Zijp

Wanneer je naar de NCF belt ben ik vaak het eerste aanspreekpunt.

Als je een vraag hebt over jouw gegevens of wijzigingen wilt doorgeven kan ik jouw vraag direct behandelen. Wanneer het een vraag betreft over bijvoorbeeld rechtsbijstand of als je advies/hulp wilt dan zorg ik ervoor dat je bij de juiste persoon terechtkomt; de individuele belangenbehartigers. Daarnaast zorg ik voor een juiste verwerking van de post en mailtjes die iedere dag bij ons binnenkomen.

Sabrina Watson

Mijn naam is Sabrina Watson en ik ben 29 jaar jong. Zelf ben ik van zowel Nederlandse als Surinaamse afkomst. Ik heb grote families en mede dankzij hen staan harmonie en eenheid bij mij altijd hoog in het vaandel. Er voor elkaar zijn; daar hecht ik dan ook veel waarde aan.

Sinds 2012 werk ik met veel plezier bij de NCF. Hier ben ik erg warm ontvangen en ik heb een superteam aan collega’s om mij heen. Zelf vind ik het erg fijn om mensen te helpen en bij de NCF ben ik dan ook aan het juiste adres. Op maandagen, dinsdagen en donderdagen kun je mij treffen. Mocht ik zelf niet met een vraag uit de voeten kunnen, dan zorg ik er wel voor dat dit bij de juiste persoon terechtkomt.
Verder lever ik een bijdrage aan de MZ-verkiezingen. Dit jaar heb ik het één en ander gedaan om een goede indruk te krijgen, zodat ik bij de volgende verkiezingen een grotere bijdrage kan leveren. Daarnaast houd ik mij bezig met het moderniseren van de Algemene Vergaderingen. Ik ben namelijk van mening dat innovatie ervoor zorgt dat er ook anderen geïnteresseerd raken en ons hierin verbreden. Ook ben ik benieuwd naar hoe wij als vakbond het beste bij de jongeren kunnen aansluiten. Heb je nog tips & trucs? Stuur mij dan een mail op sabrina@ncf.nl.